Om meg

Mitt navn er Marie Farstad (f. 1969), og jeg kommer opprinnelig fra Trondheim. Etter gymnaset bodde jeg ett år i Mandal og ett år i Paris før jeg ble student i Oslo fra 1992, og har bodd her siden. Min bakgrunn utdanningsmessig er cand.mag. fra Universitetet og Menighetsfakultetet, samt at jeg har ett-årig praktisk-pedagogisk utdanning og diakoniutdanning. Min yrkesbakgrunn langt tilbake er som diakon i Oslo sentrum. Årene som diakon og tett på ulike menneskers nød gav meg så hungeren etter videre fordypning inn mot religionspsykologi og psykoterapi. Jeg er utdannet integrativ terapeut og jeg har en mastergrad med fordypning i religionspsykologi.

De siste 10 årene har jeg arbeidet selvstendig i et enkeltmannsforetak med undervisning og psykoterapi, parallelt med at jeg har hatt en liten fast stilling og timelæreroppdrag ved Diakonova høyskole som nå har fusjonert og er en del av VID vitenskapelige høyskole (fra 2018).

Både i klinisk arbeid og i faglig utvikling har jeg vært særdeles opptatt av skam, og du kan lese mer om det arbeidet under fanen «SKAM».

Enkelt sagt ligger mitt engasjement i enkeltmennesket og samfunnet, og i de eksistensielle tema vi mennesker møter gjennom livet. Jeg elsker bøker og har som mål å lese flere av alle bøkene i hylla mi. Filosofi, psykologi og religion opptar meg. Jeg er glad i mennesker og blir engasjert av menneskers ressurser og mestring, og deres nød og sorg. Alle har vi uante ressurser i oss, men det er ikke alltid vi klarer å se dem eller anvende dem. Vi trenger alle andres øyne som kan se og speile oss og hva vi har med oss – gode medvandrere kan spille oss sterke både i gode og vonde dager.